Jelo: Cvejina Punjena Vešalica

Restoran: Ćiribu Ćiriba

Excelsior recept

Sastojci:

✔ 320g Laks Karea 
✔ 20g svinjske pršute 
✔ 30g dimljenog kačkavalja 
✔ 30g dimljenog kačkavalja 
✔ 20g slanine pančete- 4 slajsa 

Sos od 4 vrste pečuraka: 
✔ 20g vrganja 
✔ 20g bukovače 
✔ 50g šampinjona 
✔ 20g lisičarke 
✔ 50ml neutralne pavlake 
✔ pola kašike senfa 
✔ 20g crnog luka 

Priprema:

  1. Otvoriti laks kare. Izlupati da bude što tanji, napuniti ga svinjskom pršutom, dimljenim kačkavaljem i kiselim krastavcima. Nakon toga zatvoriti ga i urolovati slaninu oko njega. Peći na roštilju 15min na umerenom žaru.
  2. Dinstati luk , dodati pečurke krupnije sečene, dinstati 15min, dodati senf, so, biber i neutralna pavlaka. Kuvati sos 5min.
  3. Punjenu vešalicu preliti sosom od pečuraka i servita uz domaći krompir.

Leave a Comment