Miroslava Minja Bogdanovski – autor food blog-a Minjina kuhinjica

Miroslava Minja Bogdanovski, autor bloga Minjina kuhinjica, može da se pohvali da njene recepte svakodnevno čita na hiljade pratilaca.

milas

Ono po čemu se Minjina kuhinja izdvaja od ostalih je činjenica da se na njenom blogu mahom mogu naći recepti domaće kuhinje. Ona je prototip srpske domaćice, žene koja svaki dan sprema ručak i zdravo hrani svoju decu. Sa druge strane, Minja je podjednako uspešna i u spremanju neobičnih i jela savremene kuhinje.

“Na nagovor prijateljica sa foruma Hobi grafika, koje su želele da svi moji recepti budu dostupni na jednom mestu, 4. novembra 2007. godine pokrenula sam blog. Prvi posetioci su bile one, zatim njihove prijateljice, a onda sam počela da dobijam sve više komentara nepoznatih posetilaca i blogovanje je preraslo u moju ljubav. Danas moj blog prati ogroman broj ljudi i zato se trudim da im omogućim nov i interesantan sadržaj.”

Da li zaista uvek uživate u spremanju hrane ili nekada ipak osetite da Vam je ”kuvanja preko glave” ?

Ima dana kada sam posebno raspoložena pa spremim i po nekoliko recepata, koji se kasnije nađu na sajtu. Naravno, ima i onih kada samo prođem kroz kuhinju.

Šta je dobra strana Vašeg posla, a sa druge strane šta je to što Vam se ne dopada, što Vas iznervira?

Kuvanje i blogovanje su moja ljubav i ta ljubav mi je uzvraćena kroz  poznanstva i podršku ljudi koji me prate godinama. Iako se kuvanje vezuje za jednu prostoriju, zahvaljujući kuvanju upoznala sam divne ljude i obišla mnoge gradove i države. Gostovala na najpoznatijim srpskim televizijama, u kojima sam najčešće kuvala uživo.
Smeta mi krađa i prisvajanje slika, sa kojima se svi mi blogeri susrećemo, od strane novina i raznih sajtova koji žive od tuđeg sadržaja.

Koliko često, u nedostatku inspiracije, “pozajmljujete” ideje ?

Internet, televizija i časopisi su prepuni kulinarskih sadržaja, koje hteli ili ne morate ih primetiti.

Šta je za Vas najveći izazov u ovom poslu?

Uvek biti kreativan i inovativan.

Minjina kuhinjica

Minjina kuhinjica

Recept za štanglice sa orasima možete pročitati ovde.

Šta je to što nikada ne biste kombinovali, kada su sastojci u pitanju?

Volim prirodne namirnice punog ukusa, bez potrebe dodavanja mnogobrojnih začina.

Koja kuhinja Vam je omiljena za degustaciju, a koja za pripremu?

U početku, u nekim svojim tinejdžerskim danima najčešće sam spremala deserte i isprobavala italijansku kuhinju. Prvo što sam napravila bile su špagete, a onda pizza i lazanje. Mislim da sam se još u tom periodu emotivno vezala za Italiju, pa na sajtu imam čak i recepte prevedene na italijanski.

Da li prilikom posete restoranima idete sa velikim očekivanjima u smislu kvaliteta i izgleda odabranog jela?

Prvi pogled na servirano jelo u tanjiru, raspored priloga i glavnog jela, kao i raznovrsnost boja, odlučuje da li će to biti ljubav na prvi pogled. Nakon toga dolazi ljubav za ukus, koja mi je još bitnija.

Da li prećutite kada Vam se jelo ne dopada i u kojim situacijama ne možete da izbegnete da ga vratite?

Prećutim, jer ukusi su različiti. Ne mora da znači da ako se nešto meni nije dopalo, da neće ni vama, kao ni to da to jelo nije dobro. Jelo nikada neću vratiti iz tog razloga, i jedino bih vratila kada bih našla dlaku ili nešto slično.

Šta zamerate gastro sceni Beograda, a za šta mislite da je njen najveći kvalitet?

Moraću malo bolje da je upoznam da bih odgovorila na ovo pitanje :). Ali, svakako da u Beogradu ima puno restorana i stalno se otvaraju novi, što govori da Beograđani, kao i mi koji dolazimo sa strane, imamo gde da uživamo u hrani.

Omiljeni restorani i jelo koje najčešće poručujete?

Omiljeni restorani se nalaze u Kraljevu i oni su As i Brvnara. Porodično volimo ove restorane jer imaju dobru domaću kuhinju i osećamo se kao kod kuće.

Minja o nama:

milas

Leave a Comment