Početna

Da li ste probali najbolji sladoled u Beogradu?

objavio: / фебруар 29, 2016

Da li ste probali najbolji sladoled u Beogradu?

Sladoled je italijanski proizvod, koji Italijani već decenijama spremaju po tradicionalnoj recepturi. Moderno doba je malo promenilo scenu sladoleda, pojavljuju se novi ukusi koji idu do ekstremno neobičnih ukusa poput kajmaka, slanine, češnjaka, kiselih krastavaca… Eksperimentisanja idu i dalje od ukusa, pa najskuplji sladoled na svetu košta 1000$ i napravljen je od listića 23- karatnog zlata. Interesantno je da je inovaciju da se sladoled služi u kornetu uvela jedna prodavaciva sladoleda u Luzijani 1904 godine. Pošto joj je mladić poklonio cveće umotano u hratiju ona je došla na ideju da na sličan način napravi fišek od obladni, u kome je služila sladoled.

Danas je sladoled daleko od izvornog napravljenog od melka i leda. Gde je najbolji sladoled u Beogradu? Da li je Američki uticaj eksperimentisanja zahvatio i naše sladoledžinice? Da li nam se dopadaju rezultati? Vi ste predložili, mi obišli i ocenili.

1. Tasty Taboo

Odnedavno je ponuda sladoleda u Beogradu postala bogatija za novi brend. Tasty Taboo sladoledi postavli su svoju prvu vitrinu u Vraderu na Adi i planiruju uskoro da se prošire na više lokacija po gradu. Kako kažu prioritet im je da budu prepoznatljivi po kvalitetu, stoga sladolede prave od prirodnih sastojaka, velike količine svežeg mleka kao i najboljeg voća, bez dodatka šećera. Kugla 80RSD. Naša preporuka: čokolada sa višnjama, crna čokolada i malina. Detaljnije o samim ukusima koje smo probali pogledajte ovde.

tasty taboo beogradvaradero

2. Crna Ovca

Spajajući ideje i znanje, četiri drugara, otvorili su sladoledžinicu, koja je za veoma kratak period postala baza istinskih sladokusaca. Ideja kojom su se vodili jeste da ponude najkvalitetniji tj. najprirodniji sladoled, pa tako koriguju tradicionalnu italijansku recepturu, smanjujući procenat šećera, a povećavajući procenat mlečne masti u bazama. Čašica(3ukusa) 350RSD. Naša preporuka: Orah, pistać, limun-bosiljak. Detaljnije o samim ukusima koje smo probali pogledajte ovde.

tasty taboo beogradvaradero

3. Freddo Gelato

Još jedno mesto koje morate posetiti ukoliko ste obožavalac dobrog sladoleda. Već posle prvog ukusa oseti se kvalitet. Bez veštačkih aroma, kremaste baze punog ukusa. Čašica (3 ukusa) 250RSD. Naša preporuka: lešnik, čokolada i freddo gelato. Detaljnije o samim ukusima koje smo probali pogledajte ovde.

tasty taboo beogradvaradero

4. Sapore

Sladoled napravljen po originalnoj italijanskoj recepturi, od prirodnih sastojaka. Baze su kremaste, a arome intezivne. Lako ćete pronaći svoje omiljene ukuse zbog kojih ćete se rado vraćati. Čašica (3 ukusa 350RSD. Naša preporuka: čokolada i banana. Detaljnije o samim ukusima koje smo probali pogledajte ovde.

tasty taboo beogradvaradero

5. Bolonja

Već 5 decenija na istoj lokaciji Bolonja nudi kvalitetne sladolede. Nekada je bilo samo 6 ukusa, danas je taj broj mnogo veći, preko 50. Kremaste baze u koje dodaju komadiće voća ili kolača kako bi dobili intezivniji ukus čine ovaj sladoled pravom poslasticom. Kugla 80RSD. Naša preporuka: Bolonja i Šeher. Detaljnije o samim ukusima koje smo probali pogledajte ovde.

tasty taboo beogradvaradero

6. Bombaj

Spoj tradicije i modernog. Tradicionalni ukusi bez mnogo eksperimentisanja. Kugla 80RSD. Naša preporuka: malaga i čokolada. Detaljnije o samim ukusima koje smo probali pogledajte ovde.

tasty taboo beogradvaradero

7. Moritz Eis

Prirodan, ukusan i ručno napravljen sladoled. Dobijen od organskog voća i povrća od proizvođača iz Srbije. Voćni osvežavajući sladoledi imaju preko 50% voća u bazi. Kada se udruže kvalitet, mašta i iskustvo dobije se upravo ovakav sladoled- savršen. Čašica (3 ukusa 350RSD. Naša preporuka: bela čokolada, crna čokolada, lešnik, bečka moca, vanila sa madagaskara. Detaljnije o samim ukusima koje smo probali pogledajte ovde.

tasty taboo beogradvaradero

8. Saporita

Mali lokal, nadomak Knez Mihailove ulice, ne bi bio Italijanski da u ponudi nema i sladolede. Mali izbor autentičnih ukusa neće vas ostaviti ravnodušnim. Akcija 3 kugle 195RSD. Naša preporuka: kivi i amarena. Detaljnije o samim ukusima koje smo probali pogledajte ovde.

tasty taboo beogradvaradero

9. Ice Box

Sladoledi pripremljeni od najkvalitetnijih sirovina bez šećera, bez glutena, 100 prirodni. Voćni ukusi su sočni kao sorbet, dok su mlečni veoma kremasti. Kugla 90RSD. Naša preporuka: crna čokolada i malina. Detaljnije o samim ukusima koje smo probali pogledajte ovde.

tasty taboo beogradvaradero

10. Specijal

Kada smo pomislili da više ništa ne može da nas iznenadi, da smo probali ukuse da bolji ne mogu biti, Specijal nas je razuverio. Kvalitetni i intezivni ukusi zadovoljiće i najzahtevnije sladokusce. Kugla 90RSD. Naša preporuka: lešnik, malona i crna čokolada. Detaljnije o samim ukusima koje smo probali pogledajte ovde.

tasty taboo beogradvaradero

11. Coffe Room (HomeMade)

Proizveden od vrhunskih italijanskih sirovina. Kako kažu kvalitet im je imperativ koji svaki ukus treba da zadovolji. Sve ukuse karakterišu pun ukus i kremasta struktura sladoleda. Lopatica (60gr) 130RSD. Naša preporuka: dijet čokolada, jogi višnja i lešnik. Detaljnije o samim ukusima koje smo probali pogledajte ovde.

tasty taboo beogradtasty taboo beograd

12. Bacio

Istinskim obožavaocima sladoleda ova poslastičarnica je sigurno poznata. Prirodni ukusi pripremljeni po recepturi starih italijanskih majstora. Bez glutena, 8% masti i bez šećera. Kugla 95RSD. Naša preporuka: crna čokolada, šumsko voće i cheesecake. Detaljnije o samim ukusima koje smo probali pogledajte ovde.

tasty taboo beogradvaradero

Italijanski tradicionalni i američki neobični ukusi, zdravi i ukusni, kremasti i sočni. I najzahtevniji sladokusac našao bi svoju omiljenu sladoledžinicu u Beogradu. Da li ste i vi pronašli svoju?

Top 10 restorana 2015.

objavio: / фебруар 2, 2016

Top 10 restorana 2015.godine

„Birali smo najbolje. One koji su nam pružili inovativnost, kreativnost, ljubaznost, ali na prvom mestu kvalitet.
Bolji su od drugih, zato nose titulu Top 10 restorana 2015. Zato su naša preporuka za mesta koja morate posetiti u 2016. godini.“

Početna lista za glasanje bila je lični izbor onih mesta koja su na nas ostavila najveći utisak. S vremenom se izmenila, a na to su uticali glasovi posetilaca sajta. Neki restorani su zamenjeni, neki su promenili poziciju, ali kao rezultat smo dobili 10 najboljih. Da su „rame uz rame“ govori i to što je mala razlika u glasovima.
Glasalo je preko 5000 istinskih zaljubljenika u gastronomiju, izabrali su 10 restorana koji su obeležili 2015. godinu.

1. Botako

Smešten na Vračaru, u Nevesinjskoj ulici u blizini Kalenić pijace, ova picerija je nezaobilazna stanica u potrazi za savršenom picom. Više o Botaku ovde

2. Durmitor

Dobar glas koji prati ovaj restoran razlog je zašto verovatno nećete naći slobodan sto, ukoliko ga niste rezervisali na vreme. Durmitor je smešten u prošireni objekat koji enterijerom (kombinacija drveta i kamena) dosledno prati ime, a nastavlja se na veliku baštu idealnu za tople dane. Što se hrane tiče – cena i kvalitet su srazmerni, porcije obilne. Preporučujemo da probate teletinu ispod sača ili jaretinu ispod sača koju osoblje preporučuje kao specijalitet kuće. 

3. Pizza Bar

Ukoliko ste obožavalac pizze verovatno ste već bili u PizzaBar-u, ili ste bar čuli za njega. Fantastično pripremljeni italijanski specijaliteti postavili su nove standarde kada je pizza u pitanju. Unikatne kombinacije ukusa i jedinstveno vazdušasto testo su kombinacija koja ovu pizzu izdvaja od ostalih u gradu. Tokom prethodne godine PizzaBar se prostorno proširio, što je smanjilo gužvu zbog koje smo mi izbegavali ovo mesto (rezervacije ne rade).

 4. Toro Latin GastroBar

Beton Hala je nezaobilazna destinacija za sve one koji vole popularna mesta, ali i dobre ukuse. Toro Latin Gastro Bar je jedno od tih mesta, koje nas vodi na sasvim unikatno gastronomsko putovanje između Latinske Amerike i Azije, smelo prateći svetske trendove. Prostor restorana je veliki i svetao, neobičnog enterijera. Izdvojili bismo terasu sa divnim pogledom na reku, na kojoj je pravo zadovoljstvo ručati u letnjim danima.

 5. Voulez Vous

Restoran za koji već duže vreme planiramo da napišemo recenziju zaslužio je koju reč bar u ovoj rubrici.

Kombinacija inovativnog i tradicionalnog, mašte i kvaliteta u internacionalnoj kuhinji ovog restorana razlog je zašto se u ovom lokalu traži mesto više. Enterijerom dominira drvo, tople boje, dnevna svetlost (i gradske face). Jednostavno – dobra lokacija, kvalitet i razumne cene dovoljni su razlozi za posetu ovog restorana.

6. Lavina

Enterijer je lep, proverena kombinacija drvo i topli tonovi nepretenciozno upotpunjeni zanimljivim detaljima.
Meni je potpuno oslonjen na italijansku kuhinju, sastojke i recepte. Rezultat su zaista sjajni ukusi. Više o Lavini ovde.

 7. Salon 5

Diskretan, drugačiji, šarmantan, hrabar, kreativan… Promišljen na svakom koraku: od autentičnog enterijera, preko ponude i prezentacije jela do profesionalnosti i ljubaznosti osoblja. Restoran o kome se priča. I nas je naprečas osvojio svim gore spomenutim. Više o Salonu 5 ovde.

 8. Franš

Jedan od onih restorana za koje nam je neprijatno priznati da ga još uvek nismo posetili. U Top 10 smo ga uvrstili zbog velikog broja glasova. S obzirom da verujemo poseticima našeg sajta sigurni smo da je zasluženo tu.

9. W Sushi

U redovima istočnjačke kuhinje slavno se ističe W Sushi bar. Ovaj restoran je mesto u kome može da se pojede sushi, i to ne bilo kakav već odličan sushi. W sushi restorani nalaze se na tri lokacije u gradu (Centar, Vračar i Senjak). Razlikuju se po jedinstvenom dizajnu enterijera, dok im je zajedničko dobar kvalitet i usluga i intrigantni gurmanski doživljaji.

 10. Lorenzo & Kakalamba

I za ovaj restoran prepisujemo sve gore navedeno za Franš.

Dodali bismo još da je u zadnjoj nedelji glasanja ovaj restoran dopisan više puta nego svi ostali zajedno u predhodnom periodu. Zbog toga je zasluženo na listi Top 10, a popeo se i na našoj listi “mesta koja moramo posetiti“.

Prikaz svih objava

Da li ste probali najbolji sladoled u Beogradu?

Da li ste probali najbolji sladoled u Beogradu?

Sladoled je italijanski proizvod, koji Italijani već decenijama spremaju po tradicionalnoj recepturi. Moderno doba je malo promenilo scenu sladoleda, pojavljuju se novi ukusi koji idu do ekstremno neobičnih ukusa poput kajmaka, slanine, češnjaka, kiselih krastavaca… Eksperimentisanja idu i dalje od ukusa, pa najskuplji sladoled na svetu košta 1000$ i napravljen je od listića 23- karatnog zlata. Interesantno je da je inovaciju da se sladoled služi u kornetu uvela jedna prodavaciva sladoleda u Luzijani 1904 godine. Pošto joj je mladić poklonio cveće umotano u hratiju ona je došla na ideju da na sličan način napravi fišek od obladni, u kome je služila sladoled.

Danas je sladoled daleko od izvornog napravljenog od melka i leda. Gde je najbolji sladoled u Beogradu? Da li je Američki uticaj eksperimentisanja zahvatio i naše sladoledžinice? Da li nam se dopadaju rezultati? Vi ste predložili, mi obišli i ocenili.

1. Tasty Taboo

Odnedavno je ponuda sladoleda u Beogradu postala bogatija za novi brend. Tasty Taboo sladoledi postavli su svoju prvu vitrinu u Vraderu na Adi i planiruju uskoro da se prošire na više lokacija po gradu. Kako kažu prioritet im je da budu prepoznatljivi po kvalitetu, stoga sladolede prave od prirodnih sastojaka, velike količine svežeg mleka kao i najboljeg voća, bez dodatka šećera. Kugla 80RSD. Naša preporuka: čokolada sa višnjama, crna čokolada i malina. Detaljnije o samim ukusima koje smo probali pogledajte ovde.

tasty taboo beogradvaradero

2. Crna Ovca

Spajajući ideje i znanje, četiri drugara, otvorili su sladoledžinicu, koja je za veoma kratak period postala baza istinskih sladokusaca. Ideja kojom su se vodili jeste da ponude najkvalitetniji tj. najprirodniji sladoled, pa tako koriguju tradicionalnu italijansku recepturu, smanjujući procenat šećera, a povećavajući procenat mlečne masti u bazama. Čašica(3ukusa) 350RSD. Naša preporuka: Orah, pistać, limun-bosiljak. Detaljnije o samim ukusima koje smo probali pogledajte ovde.

tasty taboo beogradvaradero

3. Freddo Gelato

Još jedno mesto koje morate posetiti ukoliko ste obožavalac dobrog sladoleda. Već posle prvog ukusa oseti se kvalitet. Bez veštačkih aroma, kremaste baze punog ukusa. Čašica (3 ukusa) 250RSD. Naša preporuka: lešnik, čokolada i freddo gelato. Detaljnije o samim ukusima koje smo probali pogledajte ovde.

tasty taboo beogradvaradero

4. Sapore

Sladoled napravljen po originalnoj italijanskoj recepturi, od prirodnih sastojaka. Baze su kremaste, a arome intezivne. Lako ćete pronaći svoje omiljene ukuse zbog kojih ćete se rado vraćati. Čašica (3 ukusa 350RSD. Naša preporuka: čokolada i banana. Detaljnije o samim ukusima koje smo probali pogledajte ovde.

tasty taboo beogradvaradero

5. Bolonja

Već 5 decenija na istoj lokaciji Bolonja nudi kvalitetne sladolede. Nekada je bilo samo 6 ukusa, danas je taj broj mnogo veći, preko 50. Kremaste baze u koje dodaju komadiće voća ili kolača kako bi dobili intezivniji ukus čine ovaj sladoled pravom poslasticom. Kugla 80RSD. Naša preporuka: Bolonja i Šeher. Detaljnije o samim ukusima koje smo probali pogledajte ovde.

tasty taboo beogradvaradero

6. Bombaj

Spoj tradicije i modernog. Tradicionalni ukusi bez mnogo eksperimentisanja. Kugla 80RSD. Naša preporuka: malaga i čokolada. Detaljnije o samim ukusima koje smo probali pogledajte ovde.

tasty taboo beogradvaradero

7. Moritz Eis

Prirodan, ukusan i ručno napravljen sladoled. Dobijen od organskog voća i povrća od proizvođača iz Srbije. Voćni osvežavajući sladoledi imaju preko 50% voća u bazi. Kada se udruže kvalitet, mašta i iskustvo dobije se upravo ovakav sladoled- savršen. Čašica (3 ukusa 350RSD. Naša preporuka: bela čokolada, crna čokolada, lešnik, bečka moca, vanila sa madagaskara. Detaljnije o samim ukusima koje smo probali pogledajte ovde.

tasty taboo beogradvaradero

8. Saporita

Mali lokal, nadomak Knez Mihailove ulice, ne bi bio Italijanski da u ponudi nema i sladolede. Mali izbor autentičnih ukusa neće vas ostaviti ravnodušnim. Akcija 3 kugle 195RSD. Naša preporuka: kivi i amarena. Detaljnije o samim ukusima koje smo probali pogledajte ovde.

tasty taboo beogradvaradero

9. Ice Box

Sladoledi pripremljeni od najkvalitetnijih sirovina bez šećera, bez glutena, 100 prirodni. Voćni ukusi su sočni kao sorbet, dok su mlečni veoma kremasti. Kugla 90RSD. Naša preporuka: crna čokolada i malina. Detaljnije o samim ukusima koje smo probali pogledajte ovde.

tasty taboo beogradvaradero

10. Specijal

Kada smo pomislili da više ništa ne može da nas iznenadi, da smo probali ukuse da bolji ne mogu biti, Specijal nas je razuverio. Kvalitetni i intezivni ukusi zadovoljiće i najzahtevnije sladokusce. Kugla 90RSD. Naša preporuka: lešnik, malona i crna čokolada. Detaljnije o samim ukusima koje smo probali pogledajte ovde.

tasty taboo beogradvaradero

11. Coffe Room (HomeMade)

Proizveden od vrhunskih italijanskih sirovina. Kako kažu kvalitet im je imperativ koji svaki ukus treba da zadovolji. Sve ukuse karakterišu pun ukus i kremasta struktura sladoleda. Lopatica (60gr) 130RSD. Naša preporuka: dijet čokolada, jogi višnja i lešnik. Detaljnije o samim ukusima koje smo probali pogledajte ovde.

tasty taboo beogradtasty taboo beograd

12. Bacio

Istinskim obožavaocima sladoleda ova poslastičarnica je sigurno poznata. Prirodni ukusi pripremljeni po recepturi starih italijanskih majstora. Bez glutena, 8% masti i bez šećera. Kugla 95RSD. Naša preporuka: crna čokolada, šumsko voće i cheesecake. Detaljnije o samim ukusima koje smo probali pogledajte ovde.

tasty taboo beogradvaradero

Italijanski tradicionalni i američki neobični ukusi, zdravi i ukusni, kremasti i sočni. I najzahtevniji sladokusac našao bi svoju omiljenu sladoledžinicu u Beogradu. Da li ste i vi pronašli svoju?

1 Komentar

One thought on “Da li ste probali najbolji sladoled u Beogradu?

Ostavite komentar

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *